Mosjonister og sykkelteknikk

Publisert 9. aug. 2016

I forrige artikkel beskrev jeg de forskjellige grunnteknikkene for å takle terrenget på sykkelen. Jeg spurte hva Lars og Torjus tenker om mosjonister og teknikktrening. Les under hva de svarte.

 

1.Synes du mosjonister kunne fokusert mer på teknikktrening i tillegg til kun fysisk trening?

 

Torjus:

Kort sagt, ja. Alle kan dra nytte av bedre teknikk overalt. Teknikktrening trenger ikke å ta lang tid, og kan kombineres med en rolig langtur eller intervaller. God utforteknikk vil komme til gode selv på grusmaratonritt. Man vil kunne både kjøre raskere og tryggere utfor, samtidig som at man kan spare krefter. Det vil kunne utgjøre flerfoldige minutter på f.eks birken. I tillegg vil det gjøre at man kan kose seg på stiturer i marka også, som er god variasjon fra all grusbankingen.

 

Lars:

Fordelen med å være mosjonist er at man ikke må noe. Man kan gjøre litt som man vil. Generelt sett vil likevel mange fått tilført en ny «dimensjon» til treningen sin ved å tørre å bevege seg mer ut på sti. Jeg tror mange ville hatt stor glede av det.

 

2.Hva anbefaler du at mosjonistene skal gjøre for å få bedre teknikk?

 

Torjus:

Det første man kanskje bør trene på er posisjonen på sykkelen. Passe på at man står fint over pedalene, og har litt bøy i armene, samtidig som at man ser dit man vil at sykkelen skal trille. Videre er svingteknikk en basisferdighet som er viktig å ha. Da kan man f.eks sette opp noen kjegler (eller små stein) som man skal svinge rundt. En annen viktig ting man kan gjøre for å bli bedre teknisk er rett og slett å jobb med hodet. Man må tørre å stole på sykkelen. Dekkene har bedre sidegrep enn man tror, og man må tørre å styre sykkelen dit man vil, og ikke la underlaget føre sykkelen.

 

Lars:

Beste tipset er rett og slett å tørre å prøve. Å sykle på sti er for alle uansett ferdighetsnivå ettersom det finnes stier i alle vanskelighetsgrader. Et annet tips er at mange kan slippe ut luft av dekkene sine, da det er mange som sykler rundt med for harde dekk. Det gir dårlig feste på sti samtidig som det rister mye. Få også noen som er bedre enn deg til å ta deg med på en tur. Er du nybegynner blir læringskurven bratt og sjansen er dermed stor for at det blir morsomt.

 

 

 

 

Del denne siden på...